• 24 Nis 2018, 21:18:12
Hoşgeldin, ziyaretçi! Lütfen oturum aç yada kayıt ol.

Reklamlar

Konu: bıldırcın yemekleri
 

(Okunma sayısı 3523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:36:43




    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:39:15
    #1
    Bıldırcın Izgara

       Saadet
    Türkçe Admin
    Türkçe Admin

    Kayıt: 11.07.2005
    Mesajlar: 7715
    Şehir: Ankara   Kısa URL: http://ml.md/lc95435
    Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
    356 defa indirildi / yazdırıldı


    Milli Eğitim Bakanlığı
    Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
    Ankara 2006

    Bıldırcın marinadlardan herhangi biri ile marine edilerek yumuşatılır. Sırtından açılır. Hafifçe yassıltılır. Baharatlanıp yağlanarak ızgarada iki taraflı pişirilir. Mantar sote vb sebze garnitürleri ve pilav çeşitleri ile servis yapılır.
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:40:12
    #2
    BILDIRCIN IZGARA

       im
    Şef Aşçıbaşı
    Şef Aşçıbaşı

    Kayıt: 20.08.2012
    Mesajlar: 1159
    Şehir: Balgat   Kısa URL: http://ml.md/lc83150
    Gönderme Tarihi: 11.Kas.2012
    568 defa indirildi / yazdırıldı


    Necip Usta

    1) Bıldırcınları göğsünü parçalamadan belkemiğinden boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassıltınız.
    2) Biraz tuz, biber serperek rafine yağıyla hafif yağladıktan sonra ızgarada 4'er dakika alt ve üstünü pişirip servis yapınız.

    Not: Bir kişiye 2 bıldırcın hesap ediniz. Bıldırcınların ayaklarını kesmeyip, yalnız tırnaklarının uçlarını kesiniz.
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:40:40
    #3
    BILDIRCIN IZGARASI

       karaca
    Şef Aşçıbaşı
    Şef Aşçıbaşı

    Kayıt: 03.07.2010
    Mesajlar: 64
    Şehir: toroslar   Kısa URL: http://ml.md/lc53236
    Gönderme Tarihi: 03.Tem.2010
    818 defa indirildi / yazdırıldı


    Temizlenmiş bıldırcınları ayırınız, kemiklerini kırmadan hafifçe dövünüz, tuz ve biberleyip biraz tereyağı, bir yaprak defne ile tencereye koyunuz, kapalı olarak çok hafif ateşe sürünüz. Büsbütün bıldırcınları çıkarınız, galeta tozuna bulayıp ızgarada kızartınız. Tencereye etsuyu ilâve ediniz, kaşıkla karıştırınız, yağını alınız, sahana dökünüz, bıldırcınları üzerine istif edip servis yapınız.
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:41:12
    #4
    BILDIRCIN IZGARASI

       maden
    Aşçıbaşı
    Aşçıbaşı

    Kayıt: 09.03.2009
    Mesajlar: 20
    Şehir: Zonguldak   Kısa URL: http://ml.md/lc34414
    Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009
    968 defa indirildi / yazdırıldı


    12 adet bıldırcın
    Tuz

    1 Tüyleri çıkarılmış 12 adet bıldırcının, üstlerini ıslatılmış bir bezle hafifçe ovalamak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizledikten sonra (ıslak bez bütün tüyleri toplar), bunların sadece sırtlarından keserek cüzdan gibi ikiye açmalı ve ikiye açılmış bu bıldırcınları bel ve göğüs kemiklerini çıkardıktan sonra, et dövmeye yarayan demirle üstlerine hafifçe vurarak az yassıltmalıdır.
    2 Sonra, yassıltmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra, bunları hiç harlı olmayan, yani orta kuvvetli kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş, tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafları kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek suretiyle pişirmeli ve servis yapmalıdır.
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:41:52
    #5
    BILDIRCIN IZGARASI

       DARI
    Şef Aşçıbaşı
    Şef Aşçıbaşı

    Kayıt: 02.03.2007
    Mesajlar: 416
    Şehir: Kırıkkale   Kısa URL: http://ml.md/lc12619
    Gönderme Tarihi: 16.Mar.2007
    963 defa indirildi / yazdırıldı


    8 bıldırcın
    1 kahve kaşığı karabiber
    yeteri kadar tuz

    Bıldırcınların tüylerini yolup içlerini çıkardıktan sonra bunları yıkamayıp ıslak bir bezle üstlerini silmeli. Böylece üstlerinde kalan tüyleri bezle gidermeli. (Islak bez bütün tüyleri toplar). Tavuk kesme makasiyle bıldırcınları sırtlarından keserek iki yana açmalı, bel ve göğüs kemiklerini çıkarmalı. Sonra bıldırcınları teker teker ele alıp et döveceğiyle üstlerine vurarak bunları biraz yassılaştırmalı.
    Kuşları yassılaştırdıktan sonra bunların iki yanını da tuzlayıp biberlemeli. Bıldırcınlar hazırlanınca bunları orta ısılı kömür ateşinin 4 - 5 parmak üstüne yerleştirilmiş ızgaraya düzenli bir biçimde koymalı ve önce bir yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartmalı. Sonra öbür yanlarını da pişirmeli ve servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:42:23
    #6
    BILDIRCIN IZGARA

       Rana
    Şef Aşçıbaşı
    Şef Aşçıbaşı

    Kayıt: 20.10.2006
    Mesajlar: 119
    Şehir: Uşak   Kısa URL: http://ml.md/lc8022
    Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
    1,028 defa indirildi / yazdırıldı


    Bıldırcın içi temizlendikten sonra sırtından bir bıçakla ayrılır. Göğüs ve sırt kemikleri yavaşça çıkarılır. Hafif döğülür. Tuz, biber ekip ızgaraya konur. Orta ateşte pişirilir.
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:43:52
    #7
     
    BILDIRCIN IZGARA

       BILDIRCIN
    Şef Aşçıbaşı
    Şef Aşçıbaşı

    Kayıt: 14.04.2006
    Mesajlar: 95
    Şehir: Berlin   Kısa URL: http://ml.md/lc1769
    Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
    1,150 defa indirildi / yazdırıldı


    5 adet bıldırcın
    Tuz
    Karabiber

    Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.



           
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    17 Ekm 2015, 00:45:39
    #8
     
    Sultan Bıldırcını

       Göksen
    Şef Aşçıbaşı
    Şef Aşçıbaşı

    Kayıt: 23.01.2015
    Mesajlar: 4105
    Şehir: Adana   Kısa URL: http://ml.md/lc111654
    Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2015
    62 defa indirildi / yazdırıldı


    4 adet bıldırcın (temizlenmiş)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    3-4 çorba kaşığı un
    100 gr rafine yağ
    200 gr margarin
    300 gr pirinç
    1 litre et suyu

    Bıldırcınları ortadan ikiye bölerek yıkayıp, kağıt peçete üstünde kurulayınız. Üstlerine tuz ve biberin yarısını serpip, hafifçe unlayarak bir kenara bırakınız.
    Orta boy bir tavada rafine yağı, Olta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca bıldırcınları ekleyip, her iki yanlarını 5'er dakika kızartınız. Bıldırcınları bir maşayla fazla yağını süzdürerek tavadan alıp, bir kenara bırakınız.
    Büyük bir tencerede margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pirinci ekleyip 3-4 dakika, sürekli karıştırarak kavurunuz. Kızarmış bıldırcınları ekleyip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra kalan tuzu (1/2 tatlı kaşığı), kalan biberi (1/2 çay kaşığı) ve et suyunu ekleyerek, önce harlı, sonra orta ateşte 20 dakika pişiriniz.
    Tencereyi ateşten alıp, kapağını açınız. Pilavın üstünü temiz bir bezle kapatıp, demlenmesi için 15-20 dakika bekletiniz.
    Bıldırcınlı pilavınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Ömer KILIÇOĞLU

    • Yönetici
    • *
    • İleti: 2152
    • Beğeni: 1
    • Yaş: 41
    • Beslediğim Türler:
      keklik,sülün,bıldırcın,ve süstavukları
    18 Ekm 2015, 13:02:46
    #9
    en çok ilgimi çeken konu :)
    Türkiye süs tavukları ve bahçe hayvanları federasyonu
    İstanbul Süs Tavukları ve bahçe hayvanları derneği.
    Bereket hayvancılık ALTIN KÜMES Programı..
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    18 Ekm 2015, 19:56:46
    #10
    benim de favorim bu konu  ;D ;D
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Murat GÜLCEK

    • Genel Moderator
    • *
    • İleti: 3287
    • Beğeni: 115
    • Yaş: 42
    • Beslediğim Türler:
      Spaclet Susex - Light Susex - Köy tavuğu - Habeş(Silkie) - Bıldırcın
    27 Ekm 2015, 08:18:10
    #11
    Var mı İzmirde temizlenmiş bıldırcın satan bir yer ,canım çekti vallaha  :)
    Smyrna Rottweiler Kennel
     

  • Murat GÜLCEK

    • Genel Moderator
    • *
    • İleti: 3287
    • Beğeni: 115
    • Yaş: 42
    • Beslediğim Türler:
      Spaclet Susex - Light Susex - Köy tavuğu - Habeş(Silkie) - Bıldırcın
    27 Ekm 2015, 11:23:29
    #12
    HAHAHAH
    Smyrna Rottweiler Kennel
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    23 Ara 2016, 20:29:13
    #13
    işten açmı geldim ne birden aklıma geldi
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Ömer EVSEN

    • EvcilSever
    • İleti: 73
    • Beğeni: 2
    • Yaş: 43
    • Beslediğim Türler:
      Çin Bıldırcını ve Bıldırcın
    23 Ara 2016, 20:48:25
    #14
    Bende kaç gündür 7 tane erkek bıldırcını kesip nasil pişireceğimi düşünüyordum... Bu iyi oldu dedem... :)
     

  • Özgür Cem YILMAZER

    • EvcilSever
    • İleti: 1494
    • Yaş: 55
    • Beslediğim Türler:
      brahma , susex , köy tavuğu , ataks-s, fizan , rahibe fizan , japones. ayam cemni , sultan, zibri
    23 Ara 2016, 20:49:40
    #15
    arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    23 Ara 2016, 20:49:59
    #16
    Bende kaç gündür 7 tane erkek bıldırcını kesip nasil pişireceğimi düşünüyordum... Bu iyi oldu dedem... :)
    yav bir tarafın aşçı hocam bi,z tarifi sizden alacaz afiyet olsun
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    23 Ara 2016, 20:50:50
    #17
    arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız
    kemikle ne işin var pişince ayrılıyor
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Özgür Cem YILMAZER

    • EvcilSever
    • İleti: 1494
    • Yaş: 55
    • Beslediğim Türler:
      brahma , susex , köy tavuğu , ataks-s, fizan , rahibe fizan , japones. ayam cemni , sultan, zibri
    23 Ara 2016, 20:53:08
    #18
    arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız
    kemikle ne işin var pişince ayrılıyor

    birkaçyerde kemikleri cıkarın yazıyor pişirmeden belki daha kolay olur yemeside pişmeside
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    23 Ara 2016, 21:00:51
    #19
    arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız
    kemikle ne işin var pişince ayrılıyor

    birkaçyerde kemikleri cıkarın yazıyor pişirmeden belki daha kolay olur yemeside pişmeside
    keskin bıçak kullan sıyırması kolay olsun
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Ömer EVSEN

    • EvcilSever
    • İleti: 73
    • Beğeni: 2
    • Yaş: 43
    • Beslediğim Türler:
      Çin Bıldırcını ve Bıldırcın
    23 Ara 2016, 21:06:09
    #20
    Bende kaç gündür 7 tane erkek bıldırcını kesip nasil pişireceğimi düşünüyordum... Bu iyi oldu dedem... :)
    yav bir tarafın aşçı hocam bi,z tarifi sizden alacaz afiyet olsun
    Dedem çaktırma kıyamıyorum kesmeye de bahane arıyorum :)
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    23 Ara 2016, 21:08:59
    #21
    fazla sını yiyecen
    :)
    hastasıyız dede
     

  • Özgür Cem YILMAZER

    • EvcilSever
    • İleti: 1494
    • Yaş: 55
    • Beslediğim Türler:
      brahma , susex , köy tavuğu , ataks-s, fizan , rahibe fizan , japones. ayam cemni , sultan, zibri
    23 Ara 2016, 21:12:10
    #22
    şimdi yok zaten kışa girince hepsini kesip pilav üstü yaptık birkaçkere ama hep iyiyceğimiz zaman kestik

    şimdi ocak sonunda veya şubatta  tekrar çıkartıp yaz yumurtalarını yeriz  fazla erkekleride yeriz yine
     

  • Default Avatar
  • Beyhan KARACA

    • EvcilSever
    • İleti: 3171
    • Yaş: 53
    • Beslediğim Türler:
      susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
    23 Ara 2016, 21:13:28
    #23
    afiyet olmuştur
    :)
    hastasıyız dede
     

     

    (video) Bildircın Avlama Son Nokta

    Başlatan Gökay YOLAÇAR

    Yanıt: 2
    Gösterim: 306
    Son İleti 04 Ekm 2017, 20:19:43
    Gönderen: Muhammet KALYONCU
    Bostan patlıcanın da bıldırcın

    Başlatan Ömer KILIÇOĞLU

    Yanıt: 16
    Gösterim: 10656
    Son İleti 07 Ksm 2014, 12:55:47
    Gönderen: Hakan ÖZDEMİR
    Güveç te bıldırcın

    Başlatan Ömer KILIÇOĞLU

    Yanıt: 32
    Gösterim: 7882
    Son İleti 19 Ksm 2013, 23:09:39
    Gönderen: Hakan ÖZDEMİR
    Tavşan yemekleri

    Başlatan Ömer KILIÇOĞLU

    Yanıt: 15
    Gösterim: 11105
    Son İleti 21 Ekm 2014, 10:08:08
    Gönderen: Ömer ÇAKAL
    Keklik yemekleri

    Başlatan Ömer KILIÇOĞLU

    Yanıt: 2
    Gösterim: 9051
    Son İleti 20 Ekm 2014, 14:15:35
    Gönderen: Ömer ÇAKAL