Reklamlar

Gönderen Konu: bıldırcın yemekleri  (Okunma sayısı 3756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
bıldırcın yemekleri
« : 17 Ekm 2015, 00:36:43 »

Necip Usta

8 adet bıldırcın
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tepeleme yağ (100 gram)
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı krema
1 su bardağı Sos Krem
8 adet kanepe ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı

1) Bıldırcınları tuzlayıp biberleyip ayaklarını bağlayınız.
2) Yeterli büyüklükte bir kaba yağı koyup erittikten sonra, bıldırcınları yağa bulayıp kızgın fırına sürünüz. 3-4 dakikada bir yağdan alıp üzerlerine dökerek 10-12 dakika kızartıp fırından çıkarınız.
3) Bir kaba çıkarıp kabındaki yağı dökünüz ve kaba kırmızıbiber ve soğan ilâve edip 1 dakika karıştırınız.
4) Kremasını ve sos kremini koyup 2 dakika kaynatıp süzünüz.
5) Bıldırcınların iplerini çıkarıp, kanepelerin üstüne sırtüstü yatırıp, üzerlerine 1 kaşık kızartılmış tereyağını döktükten sonra sosunu ayrı olarak servis yapınız.

Not: Bıldırcın en lezzetli av kuşlarından biridir. Yalnız, av bıldırcını olmalıdır, zira kafeste beslendiği zaman yağını kaybetmektedir. Taze yenilmelidir.
not lezzetler.com    alıntıdır
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #1 : 17 Ekm 2015, 00:39:15 »
Bıldırcın Izgara

   Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 11.07.2005
Mesajlar: 7715
Şehir: Ankara   Kısa URL: http://ml.md/lc95435
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
356 defa indirildi / yazdırıldı


Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006

Bıldırcın marinadlardan herhangi biri ile marine edilerek yumuşatılır. Sırtından açılır. Hafifçe yassıltılır. Baharatlanıp yağlanarak ızgarada iki taraflı pişirilir. Mantar sote vb sebze garnitürleri ve pilav çeşitleri ile servis yapılır.
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #2 : 17 Ekm 2015, 00:40:12 »
BILDIRCIN IZGARA

   im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat   Kısa URL: http://ml.md/lc83150
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2012
568 defa indirildi / yazdırıldı


Necip Usta

1) Bıldırcınları göğsünü parçalamadan belkemiğinden boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassıltınız.
2) Biraz tuz, biber serperek rafine yağıyla hafif yağladıktan sonra ızgarada 4'er dakika alt ve üstünü pişirip servis yapınız.

Not: Bir kişiye 2 bıldırcın hesap ediniz. Bıldırcınların ayaklarını kesmeyip, yalnız tırnaklarının uçlarını kesiniz.
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #3 : 17 Ekm 2015, 00:40:40 »
BILDIRCIN IZGARASI

   karaca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2010
Mesajlar: 64
Şehir: toroslar   Kısa URL: http://ml.md/lc53236
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2010
818 defa indirildi / yazdırıldı


Temizlenmiş bıldırcınları ayırınız, kemiklerini kırmadan hafifçe dövünüz, tuz ve biberleyip biraz tereyağı, bir yaprak defne ile tencereye koyunuz, kapalı olarak çok hafif ateşe sürünüz. Büsbütün bıldırcınları çıkarınız, galeta tozuna bulayıp ızgarada kızartınız. Tencereye etsuyu ilâve ediniz, kaşıkla karıştırınız, yağını alınız, sahana dökünüz, bıldırcınları üzerine istif edip servis yapınız.
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #4 : 17 Ekm 2015, 00:41:12 »
BILDIRCIN IZGARASI

   maden
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Zonguldak   Kısa URL: http://ml.md/lc34414
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009
968 defa indirildi / yazdırıldı


12 adet bıldırcın
Tuz

1 Tüyleri çıkarılmış 12 adet bıldırcının, üstlerini ıslatılmış bir bezle hafifçe ovalamak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizledikten sonra (ıslak bez bütün tüyleri toplar), bunların sadece sırtlarından keserek cüzdan gibi ikiye açmalı ve ikiye açılmış bu bıldırcınları bel ve göğüs kemiklerini çıkardıktan sonra, et dövmeye yarayan demirle üstlerine hafifçe vurarak az yassıltmalıdır.
2 Sonra, yassıltmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra, bunları hiç harlı olmayan, yani orta kuvvetli kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş, tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafları kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek suretiyle pişirmeli ve servis yapmalıdır.
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #5 : 17 Ekm 2015, 00:41:52 »
BILDIRCIN IZGARASI

   DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale   Kısa URL: http://ml.md/lc12619
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2007
963 defa indirildi / yazdırıldı


8 bıldırcın
1 kahve kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz

Bıldırcınların tüylerini yolup içlerini çıkardıktan sonra bunları yıkamayıp ıslak bir bezle üstlerini silmeli. Böylece üstlerinde kalan tüyleri bezle gidermeli. (Islak bez bütün tüyleri toplar). Tavuk kesme makasiyle bıldırcınları sırtlarından keserek iki yana açmalı, bel ve göğüs kemiklerini çıkarmalı. Sonra bıldırcınları teker teker ele alıp et döveceğiyle üstlerine vurarak bunları biraz yassılaştırmalı.
Kuşları yassılaştırdıktan sonra bunların iki yanını da tuzlayıp biberlemeli. Bıldırcınlar hazırlanınca bunları orta ısılı kömür ateşinin 4 - 5 parmak üstüne yerleştirilmiş ızgaraya düzenli bir biçimde koymalı ve önce bir yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartmalı. Sonra öbür yanlarını da pişirmeli ve servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #6 : 17 Ekm 2015, 00:42:23 »
BILDIRCIN IZGARA

   Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak   Kısa URL: http://ml.md/lc8022
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
1,028 defa indirildi / yazdırıldı


Bıldırcın içi temizlendikten sonra sırtından bir bıçakla ayrılır. Göğüs ve sırt kemikleri yavaşça çıkarılır. Hafif döğülür. Tuz, biber ekip ızgaraya konur. Orta ateşte pişirilir.
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #7 : 17 Ekm 2015, 00:43:52 »
 
BILDIRCIN IZGARA

   BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95
Şehir: Berlin   Kısa URL: http://ml.md/lc1769
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
1,150 defa indirildi / yazdırıldı


5 adet bıldırcın
Tuz
Karabiber

Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.



       
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #8 : 17 Ekm 2015, 00:45:39 »
 
Sultan Bıldırcını

   Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 4105
Şehir: Adana   Kısa URL: http://ml.md/lc111654
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2015
62 defa indirildi / yazdırıldı


4 adet bıldırcın (temizlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 çorba kaşığı un
100 gr rafine yağ
200 gr margarin
300 gr pirinç
1 litre et suyu

Bıldırcınları ortadan ikiye bölerek yıkayıp, kağıt peçete üstünde kurulayınız. Üstlerine tuz ve biberin yarısını serpip, hafifçe unlayarak bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tavada rafine yağı, Olta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca bıldırcınları ekleyip, her iki yanlarını 5'er dakika kızartınız. Bıldırcınları bir maşayla fazla yağını süzdürerek tavadan alıp, bir kenara bırakınız.
Büyük bir tencerede margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pirinci ekleyip 3-4 dakika, sürekli karıştırarak kavurunuz. Kızarmış bıldırcınları ekleyip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra kalan tuzu (1/2 tatlı kaşığı), kalan biberi (1/2 çay kaşığı) ve et suyunu ekleyerek, önce harlı, sonra orta ateşte 20 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, kapağını açınız. Pilavın üstünü temiz bir bezle kapatıp, demlenmesi için 15-20 dakika bekletiniz.
Bıldırcınlı pilavınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Ömer KILIÇOĞLU

  • Yönetici
  • EvcilSever
  • İleti: 2152
  • Süs Tavukları ve Bahçe hayvanları Federasyonu
  • Beslediğim Türler: keklik,sülün,bıldırcın,ve süstavukları
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #9 : 18 Ekm 2015, 13:02:46 »
en çok ilgimi çeken konu :)
Türkiye süs tavukları ve bahçe hayvanları federasyonu
İstanbul Süs Tavukları ve bahçe hayvanları derneği.
Bereket hayvancılık ALTIN KÜMES Programı..

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #10 : 18 Ekm 2015, 19:56:46 »
benim de favorim bu konu  ;D ;D
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Murat GÜLCEK

  • Genel Moderator
  • EvcilSever
  • İleti: 3367
  • Bizim tövbe ettiklerimiz milletin duası olmuş.
  • Beslediğim Türler: Spaclet Susex - Light Susex - Köy tavuğu - Habeş(Silkie) - Bıldırcın
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #11 : 27 Ekm 2015, 08:18:10 »
Var mı İzmirde temizlenmiş bıldırcın satan bir yer ,canım çekti vallaha  :)
Smyrna Rottweiler Kennel

Çevrimdışı Murat GÜLCEK

  • Genel Moderator
  • EvcilSever
  • İleti: 3367
  • Bizim tövbe ettiklerimiz milletin duası olmuş.
  • Beslediğim Türler: Spaclet Susex - Light Susex - Köy tavuğu - Habeş(Silkie) - Bıldırcın
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #12 : 27 Ekm 2015, 11:23:29 »
HAHAHAH
Smyrna Rottweiler Kennel

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #13 : 23 Ara 2016, 20:29:13 »
işten açmı geldim ne birden aklıma geldi
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Ömer EVSEN

  • EvcilSever
  • İleti: 73
  • Beslediğim Türler: Çin Bıldırcını ve Bıldırcın
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #14 : 23 Ara 2016, 20:48:25 »
Bende kaç gündür 7 tane erkek bıldırcını kesip nasil pişireceğimi düşünüyordum... Bu iyi oldu dedem... :)

Çevrimdışı Özgür Cem YILMAZER

  • EvcilSever
  • İleti: 1494
  • Beslediğim Türler: brahma , susex , köy tavuğu , ataks-s, fizan , rahibe fizan , japones. ayam cemni , sultan, zibri
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #15 : 23 Ara 2016, 20:49:40 »
arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #16 : 23 Ara 2016, 20:49:59 »
Bende kaç gündür 7 tane erkek bıldırcını kesip nasil pişireceğimi düşünüyordum... Bu iyi oldu dedem... :)
yav bir tarafın aşçı hocam bi,z tarifi sizden alacaz afiyet olsun
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #17 : 23 Ara 2016, 20:50:50 »
arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız
kemikle ne işin var pişince ayrılıyor
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Özgür Cem YILMAZER

  • EvcilSever
  • İleti: 1494
  • Beslediğim Türler: brahma , susex , köy tavuğu , ataks-s, fizan , rahibe fizan , japones. ayam cemni , sultan, zibri
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #18 : 23 Ara 2016, 20:53:08 »
arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız
kemikle ne işin var pişince ayrılıyor

birkaçyerde kemikleri cıkarın yazıyor pişirmeden belki daha kolay olur yemeside pişmeside

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #19 : 23 Ara 2016, 21:00:51 »
arkadaşlar bu bıldırcınların kemikleri nasıl cıkartılıyor  bunun video su falan varmı biriniz anlatırmısınız
kemikle ne işin var pişince ayrılıyor

birkaçyerde kemikleri cıkarın yazıyor pişirmeden belki daha kolay olur yemeside pişmeside
keskin bıçak kullan sıyırması kolay olsun
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Ömer EVSEN

  • EvcilSever
  • İleti: 73
  • Beslediğim Türler: Çin Bıldırcını ve Bıldırcın
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #20 : 23 Ara 2016, 21:06:09 »
Bende kaç gündür 7 tane erkek bıldırcını kesip nasil pişireceğimi düşünüyordum... Bu iyi oldu dedem... :)
yav bir tarafın aşçı hocam bi,z tarifi sizden alacaz afiyet olsun
Dedem çaktırma kıyamıyorum kesmeye de bahane arıyorum :)

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #21 : 23 Ara 2016, 21:08:59 »
fazla sını yiyecen
:)
hastasıyız dede

Çevrimdışı Özgür Cem YILMAZER

  • EvcilSever
  • İleti: 1494
  • Beslediğim Türler: brahma , susex , köy tavuğu , ataks-s, fizan , rahibe fizan , japones. ayam cemni , sultan, zibri
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #22 : 23 Ara 2016, 21:12:10 »
şimdi yok zaten kışa girince hepsini kesip pilav üstü yaptık birkaçkere ama hep iyiyceğimiz zaman kestik

şimdi ocak sonunda veya şubatta  tekrar çıkartıp yaz yumurtalarını yeriz  fazla erkekleride yeriz yine

Çevrimdışı Beyhan KARACA

  • ONURSAL
  • EvcilSever
  • İleti: 3171
  • Beslediğim Türler: susex.austrolorp.baf susex.rır.ligorin.güvercin
Ynt: bıldırcın yemekleri
« Yanıtla #23 : 23 Ara 2016, 21:13:28 »
afiyet olmuştur
:)
hastasıyız dede