Gönderen Konu: Araban'da doğal bal sağımı başladı  (Okunma sayısı 289 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrullah TEMEL

  • EvcilSever
  • İleti: 1210
  • Beslediğim Türler: New hampshire-L.Sussex -Kanarya- Keçi
Araban'da doğal bal sağımı başladı
« : 25 Eyl 2017, 18:51:28 »
Araban'da doğal bal sağımı başladı       
                           
Gaziantep'in Araban ilçesi Körhacıobası kırsal mahallesi'nde, bal arılarının zahter, üçgül ve kekik'ten yaptığı doğal bal sağımı başladı. Ballar, kilosu 50-75 TL arasında satışa sunuluyor





Araban ilçesinin doğusunda yer alan Karadağ ve çevresinde Haziran ayında ilk sağımı yapan bal üreticileri, Eylül ayında ise son sağıma başladı.


Arıların zahter, üçgül ve keklik gibi bitkilerden ürettiği ballar, kilosu 50-75 TL arasında satışa sunuluyor. Körhacıobası kırsal mahallesinde 20 yılı aşkın süredir arıcılıkla uğraşan Yusuf Karataş, 165 fenni ve kara kovandan iki sağım döneminde toplam 1.5 ton bal üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.





Organik bal üretimi gerçekleştirdiği için balın yoğun ilgi gördüğünü anlatan Karataş, şu açıklamalarda bulundu:


http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1465749-araban-da-dogal-bal-sagimi-basladi/3
« Son Düzenleme: 25 Eyl 2017, 19:11:37 Gönderen: Yemliha KORKMAZ »
Zor diyorsun , Zor olacak ki İmtihan Olsun .